Si cybertechu fura si fraieri iar s-aduna

June 1st, 2008 by iskander

aleg2008logo-2.pngCe faci cand n-ai de lucru in webdesign (adica ai un sereleu cu ceva oameni acolo dar nu foarte multi clienti)? Pai te gandesti sa faci si tu un site de succes, de web 2.0 sau 3.0 macar, sa vuiasca un pic media de inteligenta ta. Bine gandit, nu zic nu!

Pai si care e cheia succesului: cauti o idee noua, o nisa ne-exploatata si tragi un proiect mare si tare, care sa puna ceva nou sub brad? Aiurea nene, casti si tu ochiu la initiative care par interesante, iei un domeniu asemanator, ciordesti ce poti, si pe urma astepti. Poate pica ceva!

In cazul de fata, astepti degeaba , la o mie de vizitatori pe luna mai bine te lasi de meserie.

In concret vorbim de minunatul site creat de Cybertech SRL (oare nu mai bine isi faceau ei situl asta?) si denumit in mod foarte inspirat www.aleg2008.ro (Si dupa ce aleg ei 2008, ce fac?). Lasand la o parte faptul ca situl nu este decat “yet another joomla install” si designul este minunat din punct de vedere estetic ( punct care de fapt lipseste cu desavarsire) , este de remarcat cum prezinta acest site oferta electorala, sa spunem pentru Sectoarele Bucurestiului. Simplu, o ciordesc de pe un alt site!

aleg2008.pngPai sa comparam lista lor cu candidati pentru sectorul 2 si lista cu canditati pentru sectorul 2 de pe www.alegeri.tv . Ale naibii, parca seamana ceva, cumva… Si atunci ne uitam in codul paginii lor (aleg2008.html). Ce minune, domnul META author Madalin Olteanu s-a gandit sa faca si o economie de banda a serverului lor (e scump maica) si prin minunata editare a Jumlaului incarca pozele direct de pe www.alegeri.tv. C-asa-i in tenis!

Ne putem uita si la CV-urile candidatilor, unde este evident ca sunt luate fix cu copy-paste, exact aceeasi formatare.

alexandruanitei.pngAcu, sa fie domnul Olteanu de vina (pentru ca el o fi mic si tanar si nestiutor in ale furtului) sau domnul care a gandit “proiectul” ca un mastermind ce este el, pre numele lui Alexandru Anitei (se pare fost geniu creativ la www.121.ro) actual “Owner, Romania” (vezi bogatul CV de pe Linkedin din dreapta) la mareatza corporatie Cybertech SRL (de altfel vecini de cartier cu noi, ar merge sa le facem si o vizita pe Oltenitei)?

aleg2008-alegeritv.png

Pana una alta ne declaram si pre noi jenanti ca nu ne-am protejat de genul asta de imprumuturi. Diferenta este ca a doua zi noua ne trece. Si nu-i asa, parca acum arata mai frumos situl oamenilor astora, nu?
Hai la vot!

10 Responses to “Si cybertechu fura si fraieri iar s-aduna”

  1. Tudor Says:

    E deja mâine? Ce mult a durat… :P
    Note to self: (se pare că) .htaccess nu ştie path-uri absolute

  2. iskander Says:

    Nu mi-e clar la ce intra frauda asta… este sau nu frauda electorala? :)

  3. Electorale jenante :: Aleg2008 - un site jenant! | Tudor Barbu's Blog Says:

    [...] Nu, nu mă refer la primarul Labă şi nici la borduri. Mă refer la un site de tot rahatul, care copiază conţinut de pe http://www.alegeri.tv – site dezvoltat de Zitec. Pe Jenant.ro găsiţi mai multe detalii despre despre site-ul aleg2008! [...]

  4. Tudor Says:

    Părerea lui Google despre aleg2008 :P Şi evident cel mai bun referer în trafic.ro e…tot jenant.ro =))

  5. iskander Says:

    Al dreaq si Google asta, cand vrei sa promovezi ceva bun se misca super lent, si cand da de un jenant imediat il face de cacao… Hai ca oricum s-au miscat baietii repede, au prestat un pic duminica si au scos pagina cu frumoasa sigla Alegeri.tv.
    Sper ca au fost si la vot!

  6. Alex Anitei Says:

    Salutare,

    Da, sunt chiar proprietarul site-ului. Si cu ocazia asta, imi cer si scuze la voi si la alegeri.tv. Cand am vazut ce a facut Madalin, am pus imediat sa se schimbe pagina cu ceea ce vedeti. Dar cum proiectul e unul strict fara bani, treburile s-au miscat cam greu si nu ne-am dat seama ca si imaginile alea erau linkate la voi.

    Acum niste mici corectii in ce priveste articolul:
    1) Cybertech nu e mare corporatie, sunt doar eu si 1-2 colaboratori.
    2) Proiectul asta a fost de la inceput mai mult un experiment nicidecum o afacere pt. bani. Motiv pt. care nici nu am bagat cine stie ce. Am vrut sa vedem ce se poate face cu joomla (nu cine stie ce) si am vrut sa testam niste teorii de SEO si promovare (unele au mers si altele nu)
    3) Sincer nu ma asteptam sa aiba asa de mult trafic. Chiar si asa, nu cred ca am luat decat o inasignifianta parte din traficul de pe alegeri.tv sau alegeri-2008.ro
    4) Habar n-aveam ca am profil pe linkedin. Cred ca facut acum 3-4 ani.

    In fine, nu-mi ramane decat sa-mi cer inca o data scuze si daca tot stam toti prin zona va invit si pe tine, iskander si pe Tudor la o bere prin apropriere cand aveti timp.

  7. iskander Says:

    In sfarsit un raspuns de nota 10!
    De obicei la dari in fapt se raspunde cu ura si manie, ca asa e romanul. Sincer ma bucur sa vad ca se poate si altfel.
    Alex, scuzele sunt acceptate, si putem oricand sa bem o bere (in timp ce eu trag un wsk). Stim si noi pre pielea noastra ce se intampla cand omul pus sa faca ceva nu intelege ce face, am patit-o si noi (riscul meseriei!).

    Relativ la comentariile tale:
    1) Stiam asta (mfinante.ro), insa era un cuvant folosit in spiritul jenant.ro :)
    2) Poate facem ceva impreuna atunci, pe tema asta sau altele!
    3) Nu e cine stie ce, alegeri.tv are 5-7k unici in afara “sezonului”, iar in sezon sare de 30K unici. Nu ca ne-am lauda (chiar nu ne-am facut foate bine temele pentru locale din acest punct de vedere, iar azi situl a fost down toata ziua)
    4) O ocazie sa-l actualizezi :)

  8. Alex Anitei Says:

    Si eu nu m-am suparat cand am vazut site-ul. E o idee super si faptul ca am intrat in “colimator” e secundar.

    Trimiteti-mi si mie un email sa ne putem sincroniza cu berea (chiar am vb. serios:))

    Alex

  9. Tudor Says:

    Alex Anitei: respect. După etapa cu Magazinosaurus Rex, ne cam aşteptam la înjurături, ameninţări cu bătaia, cu blesteme, cu acatiste, etc, nu la o invitaţie la bere :P

  10. Jenant.ro » Blog Archive » Rau ca-i mare, rau ca-i mica chestia lui INcostica Says:

    [...] de alta parte au fost situri care au preluat integral, cod HTML chiar, de pe situl nostru. Au fost sesizati si au rezolvat problema, ba chiar si-au cerut scuze pentru gresala facuta. Prin [...]

Leave a Reply